Over ons

MMWorks is een bedrijf dat ontstaan is uit een hobby. Het is opgericht door twee fotografen die elkaar ontmoet hebben in Oost-Berlijn, een jaar na de val van de muur. Mark en Jonathan wilden de kloof in beeld brengen, de kloof tussen oost en west die nog steeds bestond, ondanks het feit dat de muur al meer dan een jaar niet meer stond. Zij raakten in gesprek over de rol van fotografie, en over de toekomst van de fotografen. In 1993 was de oprichting van het bedrijf een feit. Inmiddels zijn Mark en Jonathan niet langer onderdeel van MMWorks. Zij zijn verder gegaan met de fotografie, maar wij kunnen hen altijd bereiken voor advies en vragen van onze bezoekers.

MMWorks, fotografie in een nieuwe wereld

In 2001 werd de huidige leiding van MMWorks samengesteld uit een team van drie mensen. Louise, Maartje en Jesper namen de fakkel over van Mark en Jonathan en kwamen tot de conclusie dat MMWorks direct begon met een uitdaging. Mark en Jonathan waren altijd gericht geweest op de goede oude manier van fotograferen en hadden weinig aandacht besteed aan het digitale, oftewel de nieuwe wereld waar fotografie in terechtgekomen was.
We realiseerden ons dat de uitdagingen die we voor ons zagen, de uitdagingen zijn waar alle professionele fotografen mee te maken hebben. Iedereen kan foto’s maken met een camera of een smartphone, het internet staat vol afbeeldingen en overal zijn freelancers en amateurfotografen te vinden die voor een paar euro een shoot doen. Waar zijn de professionele fotografen dan nog nodig?
We besloten dat dit de insteek zou worden van het nieuwe MMWorks. We willen de professionele fotografen helpen met het opzetten van hun bedrijf en assisteren waar we kunnen. We weten dat de mensen die fotograferen met hart en ziel betere foto’s maken dan de mensen die het alleen voor het geld doen. Daarom geven we informatie over de manieren waarop je betere foto’s kunt maken, welke software je kunt gebruiken voor betere resultaten en wat handige apparatuur is.

Cursussen en opleidingen

In de nabije toekomst willen we verschillende cursussen en opleidingen op gaan zetten. Hierbij zal het niet alleen draaien om fotografie. Aangezien we startende ondernemingen willen helpen, gaan we verschillende avondcursussen opzetten waarbij verschillende sprekers aan het woord komen. Zij zullen vertellen over de manieren waarop marketing voor jouw bedrijf kan werken, wat belangrijk is om te weten rond de administratie van jouw bedrijf en de manier waarop een website kan zorgen voor meer klanten. Hoe je foto’s het beste kunt maken en welke locaties het meest geschikt zijn, dat weet jij immers zelf wel. Bij de rest willen we je graag helpen. Inschrijving voor de cursusavonden begint vanaf €15,- en we plaatsen de kalender op de website zodra we meer informatie hebben over de tijden en onderwerpen van de avonden.
Wil je contact met ons opnemen voor meer informatie, of wil je advies op maat hebben? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres. Ben je op zoek naar een fotograaf voor een speciale opdracht, neem dan contact met ons op via het contactformulier zodat wij de beste fotograaf kunnen vinden voor jouw opdracht.