Plus500 Fotografie Workshop

MMWorks biedt verschillende opties met betrekking tot fotografie workshops en inspiratiesessies. Naast het ondersteunen van grote groepen tijdens onze fotografie en beeld cursussen, bieden wij ook snelle trainingen die specifiek gericht zijn op bedrijven. Zo krijgen werknemers de kans om kennis te maken met de wereld van fotografie en nabewerking. Dit is niet alleen erg leerzaam, maar ook stimulerend voor het personeel. Een groep wordt mede dankzij verschillende samenwerkings opdrachten gemotiveerd om een gezamenlijk doel te bereiken. Het doel betreft een eindopdracht waar alle fotografie vaardigheden zoals het instellen van een camera en het editen van foto’s allemaal weer in terug komen. Aan het eind van de training is het de bedoeling dat iedereen zijn/haar werk presenteert aan de andere deelnemers. Er ontstaat steeds meer interesse in de verschillende trainingen voor bedrijven die door MMWorks verzorgd worden. Het aanbod lijkt vooral aan te slaan bij marketing afdelingen van bedrijven uit verschillende industrieën.

Één van deze marketing afdelingen was die van Plus500, welke recent nog een training bij MMWorks gevolgd hebben. Doordat MMWorks een grote naam heeft op het gebied van fotografie, kwam het bedrijf al snel in aanraking met het programma. De tweemaal daagse training bevond zich op het kantoor van de online trader, waar zij een zakelijke ruimte hadden gereserveerd voor de intensieve dagen. Het kantoor bevindt zich in het hart van Amsterdam, wat direct voor een perfecte locatie zorgde op het gebied van authenticiteit en het schieten van rauwe beelden. Het marketing team kreeg de opdracht om het verhaal van de stad uniek vast te leggen op camera, waarbij het spelen met licht en texturen van groot belang zou zijn.
De eerste dag op het kantoor van Plus500 werd voornamelijk aandacht besteedt aan de theorie van fotografie. Door middel van een presentatie werd de basis van fotografie onder de loep genomen en verschillende aspecten zoals licht bewerking, instellingen en benodigdheden verder uitgelegd. Op dag twee kreeg de groep een eindopdracht, waarin zij de theorie konden gaan toepassen in de praktijk.

Na het schieten van beelden in Amsterdam, ging de groep op het kantoor aan de slag met verschillende bewerkingsprogramma’s en softwares. Aan de hand van Adobe Photoshop werden basis tools uitgelegd en geïntroduceerd. Aangezien het om een team van marketing professionals ging, waren de meeste individuelen al bekend met verschillende fotografie softwares. Naast Adobe Photoshop maakte de groep ook kennis met Adobe Lightroom, waar bewerking echt centraal staat. De tweedaagse cursus werd een groot succes en de werknemers konden deze training ook zeker gebruiken in hun eigen werkzaamheden. Het bedrijf Plus500 heeft inmiddels ook al meerdere apparatuur, benodigdheden en softwares aangeschaft voor het team. Zo kunnen zij eenvoudig met marketing campagnes en nieuwe concepten starten, waardoor zij zich online nog beter kunnen presenteren.

Bent u ook benieuwd wat MMWorks voor uw bedrijf kunt betekenen op het gebied van fotografie? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met ons. MMWorks zorgt voor interessante educatie materiaal, diverse praktijkervaringen en een fantastische ervaring! Ook bieden wij cursussen op maat aan de hand van uw vraagstelling.